chrome firefox opera safari iexplorer

Донецьк прийме Кубок Європи з легкоатлетичного багатоборства

01 жовтня 2013 о 20:20

Кубок Європи-2014 з легкоатлетичного багатоборства (дивізіон 1) у 2014 році відбудеться у Донецьку. Таке рішення було прийнято Європейською асоціацією легкої атлетики.

Проведення великого міжнародного старту стало можливим завдяки привабливим оцінками від Міжнародної федерації легкої атлетики, отриманим після юнацького чемпіонату світу у Донецьку, який відбувся у липні 2013 року.

Відзначимо, що в донецьких змаганнях візьме участь тільки українська чоловіча команда багатоборців — яка за результатами сезону-2013 покинула Суперлігу. А ось жіноча збірна у 2014 році продовжить виступи в елітному дивізіоні.

Невдача українських десятиборців багато в чому була зумовлена травмою провідного українського многоборца Олексія Касьянова, який почав свої виступи на чемпіонаті світу у Москві. Втім, поборовшись один день, назавтра Касьянов припинив боротьбу — знову-таки через наслідки ушкодження, яке так і не було вилікувано до кінця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федерація легкої атлетики України подасть заявку на проведення у Києві у 2017 році командного чемпіонату Європи, який є одним з провідних турнірів, проведених європейською асоціацією. Втім, на відміну від Донецька, на київському НСК «Олімпійський» поки немає можливості проводити весь цикл легкоатлетичних змагань — зокрема, на стадіоні не обладнані сектори для метань.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути