chrome firefox opera safari iexplorer

Київська влада відзначення 200-річчя Шевченка хоче розпочати із закриття бібліотеки його імені?

31 жовтня 2013 о 13:28

Народний депутат Микола Томенко та громадські активісти “Муніципальної ліги Києва” звертаються з відкритим листом до Голови КМДА Олександра Попова з проханням пояснити, чи підтримує він дії Департаменту комунальної власності м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо приватизації приміщення Центральної бібліотеки ім. Т. Шевченка для дітей на просп. Перемоги, 25-А.

Про це активісти повідомили сьогодні під стінами Київського апеляційного адміністративного суду, де під час судового засідання проходив мітинг на підтримку дитячої бібліотеки.

Микола Томенко, будучи присутнім на сьогоднішньому судовому засіданні повідомив про те, що представник київської влади, яка подала апеляцію і прагне приватизувати Центральну бібліотеку ім. Т. Шевченка для дітей, не з’явився на засідання. Через це судове засідання було перенесено на 14 листопада.

«Громадськість так само буде готова і 14 листопада під стінами суду захищати цю бібліотеку для дітей від закриття, адже прагнучи віддати це приміщення під приватизацію, влада не надала керівництву бібліотеки жодних пропозицій щодо іншого приміщення. А тим часом, за цей рік її вже відвідали 18 тисяч дітей», – зауважив Микола Томенко.

«Очевидно, що приміщення бібліотеки у 790 кв. м на проспекті Перемоги, 25-А – дуже ласий шматочок столичної нерухомості, адже київська влада вже вдруге намагається включити його до переліку об’єктів, що підлягають приватизації. Тому ми публічно звертаємося до Голови КМДА, щоб з’ясувати, чи це в нього така «спеціальна задумка» закриттям бібліотеки ім. Т. Шевченка для дітей розпочати відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, або він просто не знає, що роблять його підлеглі», – зазначив Микола Томенко.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути