chrome firefox opera safari iexplorer

НБУ вводить в обіг срібну монету «Микола Амосов»

25 листопада 2013 о 12:45

Національний банк України з 26 листопада вводить в обіг срібну пам'ятну монету «Микола Амосов» номіналом 5 гривень.

Монету випущено тиражем 5 тис. штук, ідеться на сайті регулятора.

«На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис півколом Національний банк України; по колу стилізоване зображення електрокардіограми, у центрі якого — серце; праворуч — рік карбування монети 2013 та унизу півколом номінал — п`ять гривень. На реверсі монети зображено портрет Миколи Амосова, угорі розміщено напис Микола Амосов; ліворуч роки життя — 1913/2002», — йдеться у повідомленні.

Маса монети — 15.55 г, діаметр монети 33 мм, якість карбування — спеціальний анциркулейтед.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути