chrome firefox opera safari iexplorer

Один з найбільш відомих у світі українських фотографів відкриває свою персональну виставку у Харкові

05 листопада 2013 о 15:19

Один з найбільш відомих у світі українських фотографів Борис Михайлов відкриває свою персональну виставку у Харкові — «Unrespectable. Retrospective. + Почеркушки». Близько місяця, з 7 листопада по 3 грудня харків’яни побачать усі кращі роботи художника. Наразі, це перша його повна виставка в Україні. До експозиції увійдуть головні серії фотографа «Синя серія», «Червона серія», «Історія хвороби», «Я не я», «Вчорашній бутерброд».

Наразі Борис Михайлов вважається одним з класиків сучасної художньої фотографії. Виставка відбудеться у «ЕрміловЦентрі» і буде присвячена 75-річчу фотохудожника.

Борис Михайлов — єдиний фотограф пострадянського простору, який став лауреатом престижної премії «Хассельблад», а також нагороджений премією «Спектрум» за заслуги в галузі фотографії. Його персональні виставки відбулись у арт-інституціях Європи та Америки. Він – постійний учасник самих значущих світових арт-форумів та бієнале, а роботи Михайлова можна побачити в Метрополітен Музеї, Пінакотеке Модерну (Мюнхен , Німеччина ), Музеї Вікторії та Альберта, музеях сучасного мистецтва Берліна, Лондона, Токіо, Нью-Йорка, Ганновера.

Джерело: Day.kiev.ua
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути