chrome firefox opera safari iexplorer

Столиця готується відзначати 200-річний ювілей Кобзаря

05 листопада 2013 о 14:05

В Києві вирішуватимуть, як святкувати 200-річний ювілей Кобзаря. Нарада відбудеться в Національному музеї Тараса Шевченка, повідомляє ТСН.

Шевченкознавці та громадські діячі кажуть, що перед затвердженням їхній проект має бути узгоджений на усіх рівнях, аби святкування пройшло гідно і без неприємних сюрпризів. До участі у обговоренні вже запрошені науковці, а також представники парламентського Комітету з питань культури і духовності та громадськості.

Буде гаряче обговорення. Крім того, відбуваються різноманітні реконструкції, будівництва, на об'єктах, які пов'язані з Тарасом Шевченко і в Каневі, і на батьківщині Шевченка, але ми бачимо це питання так, щоб за цими будівництвами та реконструкціями не зник сам Шевченко", — сказав народний депутат В'ячеслав Кириленко. Очікується гаряче обговорення.

Також до ювілею заплановані різноманітні реконструкції, ремонти та будівництва на об'єктах, які пов'язані з Тарасом Шевченком у Каневі та на батьківщині поета. Ймовірно, до знаменної дати оновляться експозиції шевченківських музеїв. Раніше повідомлялося, що 2014-й в Україні оголошений роком Тараса Шевченка.

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути