chrome firefox opera safari iexplorer

Коли держава збирається відзначати ювілей Вінграновського?

08 листопада 2011 о 10:25

Учора, на сайті «Урядового порталу» з’явилося повідомлення про те, що держава збирається відзначати 75-річчя від дня народження Миколи Вінграновського. За інформацією, поданою прес-службою, «Кабінет Міністрів України схвалив розпорядження «Про утворення Організаційного комітету з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження М.С. Вінграновського» 2 листопада 2011 року.

Розпорядженням передбачено утворення Організаційного комітету з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження Миколи Степановича Вінграновського, українського письменника — «шестидесятника», режисера, сценариста. Очолить Оргкомітет Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Організаційному комітетові доручено розробити і затвердити план заходів з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження М. С. Вінграновського».

Звичайно, це дуже добре, що держава згадала про ювілей такого відомого діяча, але дивним залишається те, коли вона це зробила.

Як відомо, два дні тому вже минула пам’ятна дата 75-річчя поета, до якої небайдужі ентузіасти підготували ряд заходів.

Сумнівним виглядає й той факт, що Оргкомітету, який мав бути створений в рамках відзначення ювілею й досі немає.

Виникає питання, як і коли чиновники збираються відсвяткувати день народження Миколи Вінграновського, якщо воно вже минуло два дні тому й органів, які б мали керувати підготовкою до нього також немає.

Можливо, владі доречніше було б вже готуватися до 76-ї річниці Вінграновського? Тоді, напевне, вона б точно не запізнилася зі своїми розпорядженнями…

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути