chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартує проект «Місяць Миколи Вінграновського»

22 січня 2013 о 14:01

В Україні почалася підготовка до масштабного проекту «Місяць Миколи Вінграновського», присвяченого одному з найяскравіших українських «шістдесятників».

Про це на відкритті мультимедійної інсталяції «Світлотінь» у «Мистецькому Арсеналі» оголосив Андрій Вінграновський — син поета, голова благодійного Фонду імені Миколи Вінграновського, повідомляє ЛітАкцент.

«У 2012 році виповнилося 50 років від того дня, коли побачила світ перша збірка Миколи Вінграновського «Атомні прелюди». А в 2013-му нас чекають ще три круглі дати: 30 років від дня видання повісті «Літо на Десні» і дитячої збірки «На добраніч», а також 10 років від публікації його останньої повісті «Манюня». Ми поставили за мету заново розкрити Україні багатогранність особистості Миколи Вінграновського, разом згадати про талановиту людину, яка творила поза часом», — зазначив Андрій Вінграновський.

У рамках «Місяця Миколи Вінграновського», для проведення якого був обраний квітень 2013 року, будуть реалізовані різнопланові ініціативи: від ретроспективи фільмів знаменитого актора й режисера, фото-, відео- і музичного проектів до конкурсу серед українських школярів.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути