chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відзначать 75-річчя Миколи Вінграновського

03 листопада 2011 о 10:18

7 листопада відомому українському поету виповнилося б 75 років. З цієї нагоди у столиці та за її межами пройде ряд заходів, присвячених ювілею Миколи Вінгранорвського.

4 листопада  о 17:00 в Національному музеї Т. Шевченка відбудеться відкриття виставки, яка присвячена поету.  Вшанувати пам'ять Вінграновського приїдуть земляки відомого українця.

У день народження поета, 7 листопада, всі небайдужі та шанувальники його таланту візьмуть участь у покладанні квітів на могилу Вінграновського, що знаходиться на Байковому кладовищі. На заході будуть присутні представник від Спілки письменників Віктор Баранов, від академічного інституту літератури Сергій Гальченко, від Українського фонду культури – Борис Олійник.

У рамках святкування 9 листопада розпочнеться виставка, яку організовують працівники бібліотеки Лесі Українки. Окрім того, свято Вінграновського пойде у Білій церкві та в селі Яблунівка, де нещодавно з'явився пам'ятник поету. 

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути