chrome firefox opera safari iexplorer

Майданівці рятуються від морозів грою у футбол, а «Беркут» катається на щитах і пританцьовує. Відео

30 січня 2014 о 10:30

З приходом сильних морозів і шквального вітру активісти звертаються до медичної частини Майдану з переохолодженнями та обмороженнями. Лікарі не дозволяють мітингувати більше двох годин поспіль, аби не було ампутацій і гангрени в тих, хто боронить барикади, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

Мороз укладає прямо на підлогу медчастини протестувальників. Під ковдрами відігріваються ті, хто замерз уночі або дістав запалення легень. Лікарі-волонтери надають допомогу і відправляють людей відігріватися додому або в лікарні, однак їхати до стаціонару активісти не хочуть. Вони бояться контактів із міліцією, а від холоду рятуються грою у футбол. На Європейській площі вони попелом від шин окреслили футбольне поле і ганяють м'яча. 

Тим часом кияни активізувалися і привозять на Майдан торби з теплим одягом. Закутані мітингарі виграють на тлі міліціонерів і солдатів. Їхня форма здається паперовою на такому морозі. 

«Кожну годину міняємося», — говорять правоохоронці. 

За своїми барикадами вони гріються, як діти. На щитах спускаються з гірки, пританцьовують, носять дрова і гріються біля вогнища. «Беркут» нишком жаліється, що мороз просто вкладає бійців із переохолодженнями на лікарняні ліжка.

Тим, хто на вулиці по обидва боки барикад, лікаря радять рухатися. Лише це дозволить не закоцюбнути остаточно. 

ВІДЕО

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути