chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко звернувся до «черкащанки» та Голови Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації Валентини Матвієнко

03 березня 2014 о 17:30

Микола Томенко звернувся до Валентини Матвієнко не тільки як Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, але і як людина, дитинство якої пройшло на Черкащині.

Політик наголосив, що ситуація, що склалась у взаємовідносинах України та Росії вимагає негайного вирішення.

Микола Томенко звернув увагу, що Раду Федерації ввели в оману, надавши необ’єктивну та недостовірну інформацію про ситуацію в Україні, а особливо, в Криму. А наслідком цього стало прийняття 1 березня 2014 року постанови про використання Збройних сил Російської Федерації на території України.

Микола Томенко звернувся із проханням ініціювати розгляд Радою Федерації питання щодо відміни даної Постанови.

Одночасно з метою припинення пропаганди міжнаціональної ворожнечі і політичного радикалізму попросив закликати російські ЗМІ до надання громадянам Росії неспотвореної інформації про процеси в Україні (результати моніторингу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення).

Для відновлення нормальних відносин між нашими країнами Микола Томенко запропонував Валентині Матвієнко прийняти участь у заходах, приурочених до 200-річчя з Дня народження Т.Шевченка і безпосередньо впевнитись у відсутності будь-яких загроз громадянам і жителям України.

Довідково:
Як відомо, Валентина Матвієнко народилася 7 квітня 1949 у місті Шепетівка Хмельницької області. До 18 років жила і навчалася в Українській Радянській Соціалістичній Республіці:у 1966 році закінчила українську середню школу зі срібною медаллю,а у 1967 — з червоним дипломом — Черкаське фармацевтичне училище.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути