chrome firefox opera safari iexplorer

Великобританія допомагатиме реформувати українську міліцію

12 березня 2014 о 10:59

Найближчим часом в Україні буде проведена глибока реформа в системі правоохоронної діяльності. Зміни будуть стосуватись і назви. Так, міліцію перейменують у поліцію. Про це заявив перший віце-прем'єр Віталій Ярема на зустрічі з послом Великобританії в Україні Саймоном Смітом, передає прес-слежба першого віце-прем'єра.

«У наших планах не просто заміна назви „міліція“ на „поліція“, а глибоке системне реформування всієї системи правоохоронних органів та відновлення довіри громадян до них», — сказав Ярема.

«Наш уряд розуміє, що для стабілізації ситуації в країні і відновлення довіри до влади одних тільки каральних методів недостатньо. Тому ми активно працюємо над проведенням системних економічних реформ, займаємося налагодженням роботи бізнесу, боротьбою з корупцією», — додав він.

У свою чергу Великобританія погодилась надати експертну допомогу Україні, зокрема у створенні в системі правоохоронних органів відділу скарг на протиправні дії правоохоронців.

Джерело: День
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути