chrome firefox opera safari iexplorer

Неподалік Чорнобиля стартує фестиваль кіно та урбаністики

24 квітня 2014 о 11:30

З 24 по 27 квітня в місті Славутич поблизу Чорнобиля відбудеться Перший міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86». Як повідомили УНН в оргкомітеті заходу, фестиваль присвячений актуальним проблемам сучасних міст, альтернативній енергетиці та екології.

Програма «86» складатиметься з трьох частин: кіно, театр та дискусії менеджерів культури, активістів, екологів та урбаністів.

Так, 24 квітня представники локальних культурних ініціатив з малих пострадянських міст представлять свій досвід на дискусійній платформі «Економіка культури малих міст». Паралельно з ними мери та представники влади з міст-супутників атомних електростанцій обговорюватимуть «Сталий енергетичний розвиток українських міст» на одноіменній секції.

25 квітня у Славутич завітає оскарівський номінант Роберт Стоун з новим документальним фільмом «Обіцянка Пандори» (Pandora's Promise). Стрічка, яка була знята на Чорнобильскій АЕС, японській Хіросімі та радіоактивних пляжах Бразилії, пропонує несподіваний і провокативний погляд на атомну енергетику. Світова прем’єра «Обіцянки Пандори» відбулася на кінофестивалі Sundance у США, після чого фільм показували інші міжнародні кінофестивалі. Українська прем’єра нової стрічки Стоуна, що відбудеться у Славутичі, приурочена до 28-ї річниці вибуху на Чорнобильській АЕС.

А 26-27 квітня на славутичан та гостей фестивалю чекає серія яскравих документальних фільмів 2013—2014 року, що досі не демонструвались в Україні. У програмі кінофестивалю також спеціальна підбірка короткометражних фільмів про Чорнобиль, архівне відео про будівництво Славутича та спеціальна програма урбаністичних короткометражок. Крім цього у рамках фестивалю «86» відбудеться унікальна постановка документальної вистави «Внутрішній Славутич». Вистава створена на основі антропологічних досліджень славутицьких помешкань та інтерв’ю з мешканцями міста.

Раніше повідомлялось, з 28 травня по 1 червня в Україні вперше пройде щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кінодля дітей та підлітків «Чілдрен кінофест».

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури