chrome firefox opera safari iexplorer

Книговидавці підтримали ідею створення електронного порталу для відбору нових підручників

04 липня 2014 о 11:29

Учасники зустрічі між експертами та книговидавцями шкільних підручників, яка відбулась у Міносвіти та науки, дійшли згоди, що традиційний конкурс з відбору рукописів потрібно скасувати. Адже він не забезпечує три ключових принципи – прозорість відбору підручників, якість підручників та участь педагогів у процесі відбору. 

Про це повідомляється на сайті МОН.

Повідомляється, що в ході дискусії одноголосно була підтримана ідея створити електронний портал, який уможливить реалізацію цих фундаментальних критеріїв: на порталі планують розміщувати електронні зразки всіх рукописів, що були подані авторами на конкурс і отримали гриф МОН. Педагоги матимуть доступ до електронних рукописів, з яких і обиратимуть кращий підручник для навчання. Найбільш рейтинговий рукопис буде передано до друку.

Відповідно, щоб нова система відбору підручників функціонувала ефективно з урахування побажань і зауважень громадськості та експертів, учасники засідання подали пропозицію запровадити 2-річний апробаційний період — упродовж нього у 4-х та 7-х класах будуть тестувати в навчальному процесі нові підручники.

На наступній зустрічі заплановано обговорити вже деталізований проект щодо відбору, друку та впровадження нових підручників у школах, а також пропозиції щодо структури Незалежної агенції, яка проводитиме експертизу підручників надалі.

Джерело: 5.ua
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути