chrome firefox opera safari iexplorer

У вишу Поплавського відібрали ліцензію — ЗМІ

26 листопада 2014 о 11:10

Поплавський багато років заробляв на схемі з «клоном» державного університету культури, платно навчаючи студентів у своєму приватному вузі.

Як повідомило джерело ZN.UA у Міністерстві освіти і науки, сьогодні Акредитаційна комісія при МОН анулювала ліцензію Приватного вищого навчального закладу «Київський університет культури», засновниками якого є ректор Михайло Поплавський з сином.

Рішення було прийнято одноголосно, відзначило джерело. Примітно, що раніше до цієї комісії входив і сам Поплавський.

Про схему з використанням Поплавським приватного «клона» Київського державного національного університету культури і мистецтв стало відомо завдяки журналістському розслідуванню Марії Землянской зі «Слідство.Інфо».

Згідно з цією схемою, Поплавський, будучи ректором національного університету культури, створив свій приватний виш із фактично такою ж назвою — Приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури», відомий як КУК. Його засновником стало ТОВ «Укрконцерт», засновниками якого, у свою чергу, є сам Поплавський з сином Олександром.

Студенти перші три курси числилися в КУК, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання проходило на базі державного вишу. Тобто за такої схеми «справжній» університет культури щорічно недоотримував десятки мільйонів, які заробляв Поплавський.

В кінці жовтня цього року КУК звернувся до Міносвіти з проханням провести чергову акредитаційну експертизу (перевірку кожної спеціальності, яку необхідно проходити кожні п'ять років, інакше виш можуть позбавити ліцензії). Остання акредитація приватного «Київського університету культури» датована червнем 2010-го року. В січні 2014-го вишу була продовжена ліцензія. На обидва документа «добро» дав колишній міністр Дмитро Табачник.

Експертна комісія МОН прийшла з перевіркою за вказаною адресою в установчих документах. Однак виявилося, що виш фізично не існує, а тільки на папері.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути