chrome firefox opera safari iexplorer

Україну накрили шахтарські бунти

27 березня 2015 о 12:04

Українські гірники Волині, Донбасу та Львівщини вимагають, щоб їм виплатили заборговану зарплатню за кілька місяців. Шахтарі обіцяють тривалі страйки та навіть планують перекривати митні пости, — розповів «Погляду» керівник Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Ще в середу шахтарі Волині обіцяли, що в п’ятницю, тобто нині, перекриють митний пост в Ягодині, що за 32 кілометри від Нововолинська. Але їх вмовив губернатор Волині, їх з’єднали з першим віце-прем’єром, який обіцяв найближчим часом погасити заборгованість. Поки що грошей ніхто не надіслав, хоча шахтарі погодилися не перекривати міжнародний перехід», — сказав співрозмовник.

Як наголосив Михайло Волинець, волинські гірники таки перекриють митний пост у середу, якщо доти їм не виплатять заборговану зарплатню. 

На Донеччині також склалася складна ситуація із заборгованістю з виплати зарплат.

«У донецькій області набагато складніша ситуація, там заборгованість щодо заробітної плати сягає 70% за грудень, 85% за січень і лютий. Сьогодні припинили роботу шахтарі чотирьох шахт ДП «Селидіввугілля». Вишикувалися колони гірників і вони рухаються від своїх шахт, із міста Українськ, з міста Гірник та Новогродовки до Селидове, де є будівля об’єднання ДП «Селидіввугілля»», — додав Михайло Волинець.

Додамо, що шахтарі Львівщини теж обіцяли масштабний протест та перекриття міжнародної траси Львів – Рава-Руська, однак губернатор області Олег Синютка пообіцяв, що сьогодні до 18:00 вони отримають заборговану зарплату.

Гірники відтермінували протест до 18:00.

Розділи: Суспільство