chrome firefox opera safari iexplorer

В соцмережах вигадали новий вид шахрайства

02 березня 2015 о 14:35

Новий вид шахрайства з’явився в інтернеті. Шахраї заходять на сторінку в соціальних мережах, скачують ваші фотографії, копіюють усі повідомлення і створюють точну копію вашої сторінки.

Далі – заходять до друзів і просять допомогти грошима на день-два, перевівши їх на картку або телефон. Шахраї, як правило, обирають тих, у кого багато товаришів.

Одне з таких повідомлень надійшло до фотокореспондента Тернополя, повідомляє «20 хвилин. Тернопіль». Про це він написав у фейсбуці. У листі йшлося про те, що в його знайомого, який перебуває за кордоном, викрали усі речі. Тому він просить через Western Union перекинути йому 1500 євро.

Як з’ясувалося згодом, сторінка була зламана.

Отримавши такі повідомлення, правоохоронці просять зідзвонитися з друзями та уточнити інформацію. В жодному разі гроші не перераховувати.

Розділи: Суспільство

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути