chrome firefox opera safari iexplorer

У Берліні відбудуться Дні українського кіно на підтримку Олега Сенцова

10 червня 2015 о 18:40

З 29 червня до 2 липня в Берліні в кінотеатрі Babylon пройдуть Дні українського кіно на підтримку ув'язненого режисера Олега Сенцова.

В рамках днів будуть показані документальні та художні фільми, сучасні та класичні, в тому числі «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, «Майдан» Сергія Лозниці, відновлена ​​версія культового фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, «Весна» Михайла Кауфмана.

Дні українського кіно хочуть ще раз звернути увагу на події в Україні та на долю українського режисера Олега Сенцова, а також познайомити аудиторію з нинішньою українською кіноіндустрією.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути