chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні жнива: 25 причин, чому український хліб – найсмачніший (фото)

26 серпня 2015 о 17:00
vsviti.com.ua

Ці дивовижні пейзажі пшеничних ланів, вибілених сонцем до молочних барв… Здається, такі є тільки у нас, в Україні. Мов кольори рідного стягу, виблискують золотом лани під синню безмежного неба. Наші батьки здавна були хорошими землеробами, вони любили і вміли вирощувати хліб. Хліб, який вважали священним. Сьогодні ми розкриємо вам його таємницю…

Наш хліб починається з благословення на добро, коли з чистим серцем і світлими думками ми розпочинаємо велику справу:

Ще з ранньої осені

clj608H1b28

ми засіваємо зерно у чорну родючу ріллю.

фото: Женева (Юрій Афонін)

Земля, ще тримаючи літнє тепло, починає народжувати перші пагони, які колись стануть хлібом.

фото: Володимир Клевняк

Зимові сніги вкривають їх білою теплою ковдрою,

фото: Ratikova

щоб уві сні ті набиралися сили.

фото: rescuero

А навесні, коли прокидається вся природа,

фото: Григорій Беденко

фото: Микита Харламов

поля вже зеленіють шовковими килимами молодих хлібів.

фото: Ліля Гуцол

фото: Mr.IEN

Ласкаве весняне сонце і щедрий дощ

фото: Observer

фото: Станіслав Ковальчук

фото: Олег Кожельцев

допомагають пшениці зростати все вищою.

фото: Taras Lesiv

А коли сонце сідає за горизонт – стебла напуває вечірня роса.

ATPAmSQyAb4

Щоразу приходить ніч, яка огортає прохолодою все довкола і заколисує поля.

SpLOM0A4nro

Та потім повертається день

фото: Viter

і промені кожного нового світанку все більше золотять колоски,

5mHpWEup5Bo

фото: chelnok

які достигають під пісні жайворонків.

l-N2winRR18

Літні грози омивають землю,

фото: Тарас

фото: anishamur

фото: Сергій Сименько

а вітри розчісують її золоте волосся.

ZMeBG9sOTPw

фото:  Олександр Ігнатьєв

фото: Олексій Медведєв

Солодкий запах стиглої пшениці наприкінці літа означає,

фото: Олег Козловський

фото: Олексій Ричков

що земля благословляє нас на збір урожаю.

2S_bcjtn4dI

WbctQrYmbzM

Здавна це було великим святом,

фото: Анна Сенік

і сьогодні є вінцем всього хліборобського циклу.

u123AYg7cOk

фото: mycola_adams

Скошене поле, ніби щойно виткане полотно

фото: Дмитрій Воят

фото: Денис Ткаченко

із велетенських клубків ниток,

фото: Олександр Шиляєв

фото: Ярослава Mini

фото: Колієва Оксана

відпочиває від колосків.

фото: Taras Lesiv

фото: TLesiv

фото: Taras Lesiv

Далі великі і сильні машини енергією вітру і струму перемелюють зібране зерно на борошно.

фото: Андрій Шедько

фото: Pavlo Vakhrushev

Із того борошна у красивій глиняній печі

фото: Євген Шилов

дбайливі бабусині руки випікають

s273TDw_gsU

запашну і рум`яну, налиту самим сонцем і силою рідної землі

фото: Володимир Козюк

хлібину – народжену землею, сонцем, вітром, вогнем та любов`ю до праці.

фото: mooka.com.ua

Тому немає на світі нічого смачнішого за український хліб.

фото: Кравчук Олександр

Джерело: Всвіті
Розділи: Суспільство

29 травня

Інші дати
Народився Петро Карманський
(1878, м. Цєшанув, Польща - 1956) - український поет, педагог,перекладач, член групи письменників "Молода муза". Представник раннього українського модернізму. Автор збірок віршів "З теки самовбивці", "Блудні огні", "До сонця". Переклав "Божественну комедію" Данте, окремі твори Гюго та ін.
Засну, як легіт, в сірій скибі, Розвіюсь, мов рідка імла, Візьму з собою злидні й болі, Оставлю вам самі діла. (Петро Карманський)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі