chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві в повітрі шкідливих речовин у 18 разів більше за норму — СЕС

03 вересня 2015 о 09:53

У зв'язку з лісовими пожежами в районі Броварів та Зазим'я концентрація шкідливих речовин у повітрі в Києві перевищує норму. Про це повідомляє Держсанепідемслужба Києва.

«У зв’язку з пожежею торф’яників і лісових масивів с. Зазим’я та проведення лабораторних досліджень ДУ «Київський МЛЦ ДСЕСУ» отримані результати перевищення, на 17.45 2 вересня 2015 року, по сірчистому ангідриду в 10 разів (вул. Сабурова, вул. Закревського) та в 18 разів (Броварське шосе, 25), по діоксиду азоту зареєстроване перевищення у 1,5 рази (вул. Сабурова, вул. Закревського) та в 2 рази (Броварське шосе)», — заначили у СЕС.

У зв’язку з продовженням пожежі та надзвичайною ситуацією служба закликала негайно оповістити населення та посилити заходи щодо зниження кількості шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери.

Рекомендації щодо поведінки в умовах пожеж:

При підвищеній задимленості атмосферного повітря внаслідок пожеж, з метою попередження отруєння людей продуктами горіння, загострення серцево-судинних, легеневих та інших хронічних захворювань, хвороб шкіри та алергічних проявів, попередження загострення хронічних захворювань слід приділяти особливу увагу профілактичним заходам, які обмежують надходження в організм шкідливих речовин, зокрема:

— Намагатися обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано вранці (у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу) та у найспекотніший час доби. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.

— Слід тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати місця надходження атмосферного повітря (вікна, кватирки тощо) зволоженою тканиною і періодично її змінювати.

— По можливості використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

— Проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.
— Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

— У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.

— Уникати потрапляння під дію опадів, у випадку неможливості уникнення – за першої можливості прийняти душ.

З метою попередження можливого погіршення ситуації у Києві та зниження концентрації шкідливих речовин у приземному шарі атмосферного повітря СЕС рекомендує негайно проводити наступні заходи:

— обмежити автотранспортний рух, особливо вантажного транспорту на вулицях міста;

— не допускати спалювання відходів, речей, тощо, приготування їжі на відкритому повітрі і в невстановлених місцях;

— проводити щоденний полив вулиць, проїжджої частини, тротуарів, прибудинкової території і зелених зон у ранкові (до 8.00) і вечірні (після 18.00) години.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути