chrome firefox opera safari iexplorer

Зануритись у минуле — відкриття виставки «Жива історія. Вбрання та побут Давньої Русі» у Києві

29 січня 2016 о 18:33

Виставка «Жива історія. Вбрання та побут Давньої Русі» відкривається у Національному музеї історії України.

Презентація проекту відбудеться ввечері у п'ятницю, інформує прес-служба Мінкульту.

«На виставці експонуватиметься одяг, взуття, обладунки, зброя, прикраси і предмети давньоруського побуту, а також унікальні експонати з фондів Національного музею історії України. Понад 15 комплектів жіночого та чоловічого вбрання ілюструють, як виглядали та у що вбиралися представники різних соціальних прошарків міст Русі та Скандинавії X-XI cтоліть», — йдеться у повідомленні.

Поєднавши оригінальні археологічні експонати та натурні реконструкції, виставка через повсякдення воїнів та міщан відтворить життя давньоруських міст X-XI ст.ст. Секрети створення експонатів, деталі з повсякдення розкриють відеосюжети та більш ніж 20 художніх фотопортретів роботи Сергія Мольченка.

Під час відкриття виставки лунатиме середньовічна музика у виконанні Юрія Міщенка (клуб історичної реконструкції «Вевериця»). Також продемонструють процес створення тканин за технологіями, які використовували майстри X-XI століть на ткацькому станку.

Виставка є спільним проектом Національного музею історії України, Археологічного музею Інституту археології НАНУ та клубу реконструкції давньослов'янського військового побуту «Яр-Тур».

Початок презентації — о 18.00. Виставка триватиме до 10 квітня 2016 року.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Культурні акції

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути