chrome firefox opera safari iexplorer

Канада випустить срібну монету у формі української писанки

03 лютого 2016 о 16:11

Уперше за свою історію Королівський канадський монетний двір випустить монету у формі яйця — «Традиційну українську писанку». Це буде кольорова монета з чистого срібла вагою в одну унцію з обмеженим тиражем у 4 тисячі екземплярів.

Випуск запланований на 20 лютого. Про це повідомляє Українське філателійне та нумізматичне товариство, передає VIDIA.

Дизайн монети був розроблений канадською мисткнею Анною Мораш. Кожен елемент писанки наповнено багатим символічним змістом, зокрема індивідуальні кольори: жовтий означає молодість та чистоту, червоний — радість та пристрасть життя, зелений — колір весни, що приносить надію та відродження, чорний — символізує найтемніший час перед світанком та ідею вічності.

Джерело: День
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути