chrome firefox opera safari iexplorer

МОН: підвищення стипендій не погоджує Мінфін

17 лютого 2016 о 16:30

Збільшення розміру мінімальної стипендії студентів вищих навчальних закладів та наближення її до розміру прожиткового мінімуму, як це передбачено законом «Про вищу освіту», не погоджується Міністерством фінансів. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки у відповідь на відповідний лист Профспілки працівників освіти і науки.
Зокрема, у Міносвіти повідомляють, що відомством був розроблений проект постанови КМУ щодо поступового збільшення розміру мінімальної стипендії студентів ВНЗ та наближення її протягом 2016 — 2018 років до розміру прожиткового мінімуму. Проект документа протягом 2015 року знаходився на погодженні у зацікавлених органів виконавчої влади.
«Враховуючи, що реалізація проекту урядового рішення потребує спрямування з державного та місцевого бюджетів значного обсягу додаткових коштів, а також те, що симетричного збільшення потребують стипендій інших категорій здобувачів освіти (учні професійно — технічних навчальних закладів, студенти з числа дітей — сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа тощо), зазначений проект постанови Уряду не був підтриманий Міністерствам фінансів», — зазначають у Міносвіти.
Разом з тим, у відомстві запевняють, що враховуючи соціальну значущість питання, а також, необхідність безумовного виконання положень закону «Про вищу освіту», міністерство продовжить роботу з центральними органам виконавчої влади щодо вирішення зазначеної проблеми.

Джерело: Освіта.UA
Розділи: Новини освіти

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути