chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пропонують обмежити швидкість руху у містах до 50 км/год

14 червня 2017 о 14:27

Керівник Держагентства автодоріг Славомір Новак пропонує провести в Україні кампанію щодо зменшення межі перевищення швидкості під час руху транспортного засобу у місті, а також обмеження швидкості руху до 50 км/год у містах.

Із такою пропозицією він виступив на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми можемо такі соціальні кампанії зробити, пояснити, що зменшення швидкості лише на 10 км/год збільшує шанс на виживання пішоходів, яких можуть збити, на 90%. Це дуже важливо», — сказав Новак.

Він також відзначив, що в Україні нині активно ведеться ремонт автошляхів, тому вже зараз треба відкрито говорити про те, що чим якісніші будуть дороги, тим із більшою швидкістю по ним будуть їздити водії.

«Європейський досвід показує, що нові дороги тягнуть за собою різке зростання кількості ДТП. Тому усі європейські країни погоджуються, що першочерговим завданням є швидкість. Тому приходить час, коли потрібно говорити про збільшення штрафів за перевищення швидкості та про необхідність її зменшити. Це нормальний європейський стандарт, коли у містах є 50 км», — сказав Новак.

У свою чергу, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман погодився із такою пропозицією, переглянувши представлені керівником Укравтодору польські соціальні відеоролики на цю тему. «Ролики, які ми побачили — вони дуже вражають. Нам треба також і інфраструктурно створити належні умови та убезпечити пішоходів та довести до свідомості кожного водія, що саме від нього залежить безпека», — сказав Глава уряду.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути