chrome firefox opera safari iexplorer

У Польщі пропонують відкрити ще три пішохідних пункти на кордоні з Україною

06 листопада 2014 о 13:45

Польські активісти розпочали кампанію за відкриття нових пішохідних пунктів переходу через кордон з Україною.

Про це повідомляють ініціатори громадянської кампанії «Piesze przejścia graniczne/пішохідні переходи».

Активісти вважають, що потрібно відкрити нові пункти пропуску для пішоходів і велосипедистів.

Кампанія стартувала в Польщі навесні минулого року, а її метою було переконання польської влади для ширшого відкриття свого східного кордону на пішохідних і велосипедних туристів.

«Можливість перетинати кордон пішки і велосипедом – це очевидний стандарт цілої цивілізованої Європи. На жаль, ще зі сталінських часів на нашому кордоні існують обмеження і тільки в одному пункті пропуску Медика-Шегині дозволено рух пішоходів. Вже давно пора це змінити і зняти ці абсурдні обмеження для пішохідного руху», – говорить співініціатор акції Мацєй Пьотровський.

Організаторам вдалося вже залучитися підтримкою кільканадцяти польських депутатів. Акцію найактивніше підтримали євродепутат Ельжбєта Лукацієвська і депутат Сейму, а водночас радник президента Порошенка з питань адмінреформи Марцін Свєнціцький.

Пішохідні пункти пропуску можуть бути побудовані в трьох дорожніх переходах: Гребенне – Рава Руська, Будомєж – Грушів та Долгобичів – Угринів. Окрім того, воєвода Підкарпатського воєводства дозволив відкрити пішохідну смугу у новому пункті пропуску Мальговиці – Ніжанковичі, що на Львівщині, за умовою, що на це погодиться українська влада.

Активісти зазначають, що наразі побудова таких переходів залежить саме від ставлення української сторони.

«На цьому етапі ставлення української сторони буде ключовим, адже без згоди Києва доброї волі польських органів буде недостатньо. Ми не маємо нічого проти того, щоб з власного бюджету фінансувати цю інвестицію, однак наші чиновники побоюються, що українці будуть з цим зволікати», – зазначив громадський активіст Анджей Новак

Наразі тільки в одному пункті пропуску – Медика-Шегині – дозволено рух пішоходів.

Джерело: zik.ua
Розділи: Туристичні новини

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути