chrome firefox opera safari iexplorer

Сміттєзвалище у Пирогові хочуть перетворити на гірськолижний курорт

06 вересня 2017 о 11:50

На місці колишнього сміттєзвалища у Голосіївському районі столиці планують побудувати гірськолижний комплекс «Пирогово».

Як повідомили Укрінформу в Департаменті економіки та інвестицій КМДА, з цією метою розпочато підготовчі роботи для проведення інвестиційного конкурсу.

На земельній ділянці, що орієнтовно має площу 100 га, планують, зокрема, облаштувати відкритий майданчик, який узимку використовуватиметься як зона викоту лижників і сноубордистів, а також для проведення масових спортивно-культурних заходів, а влітку – для розміщення рамп для роллерів і скейтбордерів, батутів, збірно-розбірних атракціонів.

Крім того, проектом передбачено створення спортивного центру із басейном і залами для занять спортом, технічної водойми площею понад 33 тис. кв. м із устаткуванням для тренувань із вейкбордінгу, готельно-ресторанного комплексу з приміщеннями для проведення семінарів і конференцій, автомобільної стоянки, мотузкового парку, інформаційних хабів, ресторану та допоміжних приміщень для спортсменів, кінно-спортивного закладу, спортивних майданчиків для гри в міні-футбол.

Орієнтовний об’єм інвестицій у проект «Будівництво гірськолижного комплексу з об’єктами розважально-рекреаційного призначення для активного всесезонного відпочинку „Пирогово“ в Голосіївському районі» становить 12,3 млн євро.

Зараз вивчається можливість такого будівництва на колишньому полігоні твердих побутових відходів №1 у місцевості Пирогово, неподалік від Національного музею народної архітектури та побуту.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути