chrome firefox opera safari iexplorer

“ЕтноЗима: Масляна на Буковині”

21 вересня 2010 о 11:08

17 лютого 2007 р., в с. Мигово Вижницького району Чернівецької області пройшла туристично-інформаційна акція «ЕтноЗима: Масляна на Буковині».
 
Дійство «ЕтноЗима» є продовженням зініційованої Миколою Томенком загальнонаціональної культурно-благодійної акції етнофестивалів, основна мета яких – відкрити для туристичного загалу Україну з її неповторними краєвидами та цікавою історією.
 
Учасники акції матимуть можливість ознайомитися зі спортивними, туристичними та відпочинковими можливостями Буковини, її традиціями та історією. Своєрідність місцевого колориту допоможе відчути також творчість відомих діячів культури, серед яких — заслужені артисти України Інеса Братущик та Орест Хома, заслужена артистка України Анжеліка Рудницька, гурт «От Вінта» та інші.
 
Акція проходитиме в Гірськолижно-туристичному комплексі «Мигово» за підтримки Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму та Фонду «Справедлива країна».
Микола Томенко, ініціатор акції:
 
«ЕтноЗима: Масляна на Буковині» є продовженням загальнонаціональної акції етнофестивалів, основна мета яких – відкрити та пізнати Україну з її неповторними краєвидами, цікавою історією та багатими туристичними і відпочинковими можливостями.  
У даному випадку хотів би посприяти відкриттю для туристичного загалу Буковини – мальовничого краю, що затишно розташувався у передгір’ях Карпат між річками Дністер і Прут, на кордоні із Румунією і Молдовою.
 
Природа подарувала Буковині унікальні можливості для багатопрофільного гірського туризму та пізнавально-оздоровчого відпочинку. Думаю, що за підтримки влади та бізнесу Буковина стане одним із центрів розвитку зимового відпочинку, а також зимових видів спорту.
 
Не можна оминути увагою і соціально-культурні та історичні традиції цього краю. Адже Буковина славиться всесвітньовідомими постатями, серед яких — письменники Ольга Кобилянська та Юрій Федькович, композитор Володимир Івасюк, співак Назарій Яремчук, актор і режисер Іван Миколайчук та багато інших визначних діячів культури і мистецтва.
 
Унікальні традиції та культура місцевого населення відобразилася у своєрідності буковинського фольклору, архітектури й ужиткового мистецтва, у загальній народній етиці доброзичливості. Тому сподіваюся, що акція «ЕтноЗима: Масляна на Буковині» приверне широку увагу до цього регіону не лише вітчизняних, а й іноземних туристів, а також сприятиме їх детальному ознайомленню з неповторним багатоманіттям української культури".

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути