chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада обібрала культурні пам’ятки заради Московського патріархату?

23 грудня 2010 о 16:57

Гроші на будівництво Свято-Воскресенського собору УПЦ (МП) у Києві відібрали в охорони пам'ятників культури. Про це заявив депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець, повідомляє його прес-служба.

«Перш ніж виділити 11 мільйонів гривень на будівництво Свято-Воскресенського собору, Київрада вилучила 15 мільйонів з бюджету Головного управління охорони пам'ятників культури КМДА», — сказав він.

Депутат упевнений, що частина саме цих грошей пішла на будівництво скандального храму біля станції метро «Либідська».

Як відомо, на початку грудня стало відомо про виділення 11 мільйонів гривень на будівництво Свято-Воскресенського собору УПЦ (МП).

Пізніше прес-служба Київради повідомила, що гроші підуть не на будівництво храму, а на перенесення інженерних комунікацій.

Свято-Воскресенський собор повинен стати найвищим у Європі православний храм Святого Воскресіння (запроектована висота 120 м).

Церковний комплекс матиме площу 22 тисячі кв. м. У ньому, крім собору на 5 тисяч парафіян, запроектована резиденція митрополита, численні офіси, гімназія, духовно-просвітницький центр, готель для прочан, телестудія, конференц-зал на 1 тисячу осіб, спорткомплекс і підземний паркінг на 126 місць.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути