chrome firefox opera safari iexplorer

У що вбирають дітей на новорічні свята?

19 грудня 2010 о 20:15

У Києві росте попит на карнавальні костюми. Про це пише «Комсомольська правда в Україні». "Поки в нас залишилися плаття казкових героїв, але багато вже розібрані, — розповідає співробітниця прокату «Сонечко» Олена Моніна. — Напередодні 2011 року виріс попит на національні костюми. Це пов'язано з тим, що більш популярним став День святого Миколи. Для дитячих ранків на це свято беруть костюми козаків і україночок. Ще один популярний герой — чорт".

Костюми талісманів наступного року, Зайця і Кота, особливим успіхом не користуються. У прокаті їх повно, навіть на новорічну ніч на них дотепер немає броні. А от на шубу Діда Мороза потрібно записуватися в чергу — їх залишилося мало.

Смаки маленьких учасників столичних ранків і карнавалів з кожним роком міняються. Діти вже не просять нарядити їх у Зайчиків і Лисичок, у вжитку — нові герої.

«Хлопчики просять одягти їх у костюми Спайдермена, Черепашок-ніндзя й інших супергероїв. А дівчата більше не хочуть бути Сніжинками, тепер їм потрібні плаття диснеївських Білосніжок і Русалочок», — говорить директор інтернет-магазину костюмів Ганна Минько.

Вибір костюмів напрокат у столиці дуже великий, але в основному для дітей. Так що дорослим, особливо якщо вони вибрали не традиційних Діда Мороза і Снігурку, а якого-небудь специфічного героя, костюм доведеться шити на замовлення. Професійні кравці підгонять убрання по фігурі, однак на таке задоволення доведеться заплатити.

«До нас недавно подзвонив клієнт, не зміг знайти в прокаті підходящий костюм. Йому потрібний був костюм не звичайного Зайця, а обов'язково зшитий із синього хутра. Напевно, корпоратив якийсь, — говорить модельєр новорічних костюмів Яна. — Ми здивувалися, але замовлення виконали за 7 днів».

Клієнт виклав майже 600 гривень, з обліком того що костюм шили по готових лекалах. А от ексклюзивне замовлення обійдеться в 1000—1500 гривень.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути