chrome firefox opera safari iexplorer

Китай позичив гроші на інфраструктуру Київщини

19 квітня 2011 о 09:25

Україна 18 квітня підписала з Експортно-імпортним банком Китаю угоду про залучення кредиту в розмірі 2 млрд. доларів для будівництва інфраструктурних об'єктів в Київській області.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами («Укрнацпроект»).

Зокрема, за рахунок цих коштів фінансуватиметься будівництво нової окружної дороги навколо Києва, зазначається у повідомленні.

У прес-службі уточнили, що ця сума не передбачає виділення коштів на будівництво залізничної гілки між Києвом і державним міжнародним аеропортом «Бориспіль» («Повітряний експрес»), щодо якого підписана окрема угода.

При цьому в «Укрнацпроекті» не уточнили, який обсяг коштів залучений на реалізацію проекту «Повітряний експрес».

«Вважаю за необхідне зазначити, що підписання цієї угоди є знаковою подією, оскільки відкриває Україні двері до фінансування інших національних проектів, про що був підписаний меморандум на загальну суму 10 млрд. доларів. Ці кошти не вимагають обов'язкових державних гарантій», — цитує прес-служба главу «Укрнацпроекта» Владислава Каськіва.

 

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути