chrome firefox opera safari iexplorer

Луцький замок відкрив свої ворота на цілу ніч

27 червня 2011 о 17:29

Вогонь у ньому, як і в давні часи, запалив його князь Любарт.

Після того, як Любарт запросив до замку. З кухні уже розноситься запах вишуканих страв. Варять український борщ. Готують страву у великому казані, аби почастувати кожного.

«Зварили борщик український за львівським рецептом з червоного буряка, моркви, капусти, з кропчиком, часничком, цибулькою — дуже смачний. Ліпимо свої вареники домашні — з картоплею, цибулькою, сиром, приправляємо сметанкою шкварками», — каже кухарка зі Львова Ірина Гелемей.

Поруч на вогні готують свиню. Як і в давнину — її запікають на вертелі

«Чиста екологічна продукція, годована в селі на молоці, картоплі, пшениці меленій. Замочуємо в маринад кисіль, перець духмяний, лавровий лист кидаємо, потім на запікання», — каже Іван, який випікає свиню.

Ну, а після вечері — шоу занурює гостей у середньовічне минуле Луцька. Після запалення вогню — стародавні співи та танці. Уже вп’яте у замку відтворюють дух середньовічного Луцька. У цей час він зовсім інший — не просто мовчазний свідок давнини, а реальний оповідач середньовічного міста.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути