chrome firefox opera safari iexplorer

Львівська лялька-мотанка потрапила у Книгу рекордів України

08 червня 2011 о 09:07

Львівська лялька-мотанка, яка була створена мисткинями Ларисою Теліженко та Оксаною Смерекою-Малик в межах ІІІ Фестивалю «Ляльковий світ» (проект ЕТНО’лялька) потрапила до Книги рекордів України.

Про це  повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Вона розмістилася в категорії «Мистецтво, сучасне декоративно-ужиткове мистецтво» — презентація найбільшої народної ляльки.

Ескіз для ляльки-мотанки розробила Лариса Теліженко. Її висота сягнула 3 метрів, хоча самі автори під час підготовки до створення ляльки-мотанки намагалися досягнути лише 2,5 метра. Однак під час самого виготовлення її висота збільшилася.

Лялька виготовлена в давній традиції зі солярними знаками-хрестовинами на обличчі. Її каркас виготовлено з дерева, об’єм досягнуто за рахунок сіна, голова сформована з використанням сувою стародавнього домотканого полотна, перекладеного цілющими символічними травами. Вбрання ляльки виготовлено з льону білого, сірого та вишневого кольорів. Декорації – вінок та коралі.

Лялька на даний момент знаходиться на літній терасі на західній стороні пл. Ринок, де кожен з бажаючих може насолодитися виглядом рекордсменки.

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути