chrome firefox opera safari iexplorer

Золочівський замок обіцяють повністю відреставрувати наступного року

28 вересня 2011 о 19:00

У Золочівському замку до кінця листопада обіцяють відремонтувати дах надбрамної будівлі, а наступного року планують завершити реставрацію усього замкового комплексу.

Кошти на ремонт проситимуть з резервного фонду. Наразі через брак коштів на ремонт унікальна будівля ХVIIст., що стоїть з пошкодженою покрівлею, нищиться від негоди.

По це сьогодні, 28 вересня, під час прес-туру замками Львівщини заявив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, – інформує кореспондент ЗІКу.

Як розповів директор Львівської картинної галереї Борис Возницький, 5 серпня 2011 року, о 14.00 завалився дах надбрамної будівлі Золочівського замку. На щастя, ніхто з відвідувачів та працівників не постраждав, але наразі цінна історична памятка ХVII ст. закрита для відвідуваннь. «На ремонт даху, згідно з кошторисом, потрібно 240 000 грн, на реставрацію всього замку – 3 089 000 грн», – каже Борис Возницький.

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк заявив, що у понеділок, 3 жовтня, на зустрічі з керівниками проекту реставрації буде детально обговорено існуючі проблеми та розглянуто всі шляхи їх вирішення. А вже у вівторок, 4 жовтня, на зустрічі з Прем’єр-міністром України, голова Львівської облдержадміністрації пообіцяв порушити питання фінансування реставраційних робіт Золочівського замку та, можливо, попросити надати кошти з резервного фонду.

Реставраційні роботи надбрамної будівлі слід завершити до настання холодів, адже негода та холод можуть просто знищити цінну історичну пам’ятку. Орієнтовно це планується зробити до кінця листопаду цього року. А вже наступного року планується повністю відреставрувати замок та зайнятися його промоцією, щоб привабити більше туристів, та популяризувати одну з найцінніших історичних пам’яток Львівщини у світі, підсумував очільник Львівської обдержадміністрації Михайло Цимбалюк.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути