chrome firefox opera safari iexplorer

Концерт «Океану Ельзи» в столиці пройшов з аншлагом

07 жовтня 2011 о 14:43

Для шанувальників українського Океану Ельзи, майже 4 тисяч місць виявилося замало — аби вмістити усіх охочих організаторам концерту довелося збільшити їхню кількість ще на кілька сотень.

Ще за годину до початку виступу — на сцені останні приготування. Рок-музиканти разом з оркестром проводять генеральну репетицію. Лідер гурту Святослав Вакарчук помітно нервує, зізнається, навіть більше, ніж кілька днів тому, коли гурт грав таку ж програму у московському Кремлі.

«Просто в Києві — це вдома. З точки зору самого залу, мабуть цей зал нам ближчий, хоч ми в принципі не дуже любимо ці такі сидячі , я їх називаю — зали для з’їздів. Але тут ми виступали багато разів, а в Кремлі ми виступали вперше, не знали чого чекати. Але, з другого боку відповідальність завжди велика в тому місті, в якому ти живеш», — зізнається музикант Святослав Вакарчук.

«Ми відразу знали, що це буде за музика, музика „Океану Ельзи“ — на слуху, тому вивчати спеціально це не потрібно було. Ми розуміємо, цю музику, ми відчуваємо її, ми, в сенсі звуку, складаємо єдине ціле зараз з групою», — каже диригент симфонічного оркестру Євген Воронко.

У програмі — найкращі хіти за усю історію гурту — «Віддам», «Холодно», «Друг». Виконали і українську народну «Ой чий то кінь стоїть», а композицію «Вулиця» — присвятили пам’яті засновника компанії «Apple» Стіва Джобса. Шанувальники зізнаються — концертів «Океанів» не пропускають, адже саме тут отримують шалену позитивну енергетику.

«Ми взагалі намагаємося жодного концерту „Океану Ельзи“ не пропускати. Пам’ятаю, ми навіть ходили в Палац спорту на концерт „Дольче віта“, коли я лежала в лікарні поруч і я просто втекла з лікарні, я була тоді вагітна, на концерт і повернулась до лікарні», — ділиться телеведуча Марічка Падалко.

2-годинний виступ музикантів минув на одному диханні — тричі гурт викликали на «біс», багатотисячним хором співали пісні, від компліментів не втримався навіть голова КМДА — Олександ Попов, що з великим букетом дякував зі сцени музикантам.

Другий, додатковий концерт «Океану Ельзи» з симфонічним оркестром у п’ятницю, потому — таку ж програму музиканти презентують у Мінську.

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути