chrome firefox opera safari iexplorer

З листопада зазлізничні квитки продаватимуть по-новому

06 жовтня 2011 о 12:11

За дорученням генерального директора «Укрзалізниці» Володимира КОЗАКА, відомство з 1 листопада цього року вводить автоматизоване регулювання реалізації місць залежно від населеності вагонів (повагонний продаж) з метою підвищення ефективності використання пасажирських вагонів.

Як повідомляє прес-центр відомства, це означає, що реалізація місць починається з одного вагону кожного типу (СВ, купейний, плацкартний). У разі, якщо у вагоні певного типу залишиться менше 9 місць, відкривається для продажу наступний вагон цього типу.

Такі нововведення, на думку залізничників, дозволять послідовно і рівномірно заповнювати вагони потягу для оперативного регулювання схем потягів, ефективно використовувати існуючий вагонний парк.

Незадіяні вагони потягу відчіплюватимуться і вводитимуться до складу потягів, на які існуватиме підвищений попит. Таким чином, залізничники оперативно коригуватимуть кількість вагонів у потягу, орієнтуючись на попит у перевезенні пасажирів, наголошується в повідомленні.

За словами начальника Головного пасажирського управління Олександра ІВАНЬКА, у доцільності переходу на повагонний продаж квитків залізничники вже переконалися на основі пілотного проекту, який реалізується з 9 вересня. За таким принципом, як експеримент, продавалися квитки на один потяг на кожній з шести залізниць України. З 1 листопада за таким принципом продаватимуться квитки на всі потяги внутрішнього сполучення.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути