chrome firefox opera safari iexplorer

30-річні найбільше ризикують захворіти на кір, — імунолог

17 грудня 2011 о 11:19

Захворіти на кір найбільше ризикують люди віком від 28 до 32 років. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив директор Київського центру клінічної імунології, головний імунолог міста Олег Назар.

За його словами, згідно з календарем, остання ревакцинація проводиться у 12-16 років. Напруженість імунної системи відбувається приблизно у 18 років.

«З кором у нашій країні погані справи. Випадки захворюваності на цей недуг трапляються найчастіше у дітей з порушенням календаря вакцинації, а також в осіб віком 28-32 роки, які були щеплені, але закінчився термін протидії імунітету до хвороби», — сказав О.Назар.

Імунолог зазначив, що в Україні відсутня програма боротьби з кором.

«Існує світова програма боротьби з кором. Також є російська, а у нас, нажаль, такої немає. Ця програма передбачає ревакцинацію у 30 років», — зазначив експерт.

За його словами, людина у віці 28-30 років має пройти обстеження на рівень імуноглобуліну в крові. Якщо антитіл достатньо – ревакцинація не проводиться. А якщо зменшена або взагалі відсутня, людину потрібно вакцинувати.

Експерт також зазначив, що навесні епідемія кору матиме приблизно такий же поріг, як і епідемія грипу.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко висловила думку, що до кінця року в Україні може бути 500 випадків кору.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути