chrome firefox opera safari iexplorer

З наступного року театри продаватимуть квитки онлайн

14 грудня 2011 о 12:21
У Міністерстві культури планують впровадити в наступному році систему електронних квитків для національних театрів.

Поки даний проект експериментальний, уточнив міністр кульутри Михайло Кулиняк і підкреслив, що перед Євро-2012 необхідно надати людям можливість купувати квитки через інтернет, пише у середу газета «Коммерсант».

У прес-службі Мінкультури повідомили, що поки невідомо, яка компанія буде реалізовувати проект, суму інвестицій також не назвали: «Це буде повністю інвестиційний проект. Фінансувати його буде бізнес».

Зараз квитки в спеціалізованих інтернет-агентствах та мережах театральних кас продаються квотовано – у кожного продавця є їх певна кількість. Згідно з проектом Мінкультури, людина зможе придбати квиток онлайн і самостійно роздрукувати його. Штрихкод на ньому буде зареєстрований в системі, а при вході в театр – зчитуватися спеціальними сканерами.

«Електронна система працює майже в усіх європейських країнах. Думаю, що і у нас вона приживеться», – сказав Михайло Кулиняк.

Гендиректор Національного академічного драматичного театру ім. Франка Михайло Захаревич повідомив, що експеримент з продажу електронних квитків почнеться 1 лютого.

«Зараз ми впритул підійшли до підписання відповідних угод», – зазначив він.

У тестовому режимі вони будуть реалізовуватися в театрі ім. Франка, Театрі російської драми ім. Лесі Українки та Національній опері Україні.

«Продаж квитків буде доступний на сайтах цих театрів та на сайті „Культура України“ – це ще один проект Мінкультури», – уточнили в прес-службі міністерства.

Михайло Захаревич розповів, що експеримент буде тривати півроку. Потім у міністерстві проаналізують його результати і, якщо це буде доцільно, впровадять проект в інших театрах в Києві та областях.

«Незважаючи на введення системи продажів електронних квитків, у касах театрів їх також можна буде купити», — пояснив Захаревич. Він запевнив, що вартість електронного квитка не відрізнятиметься від звичайного.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути