chrome firefox opera safari iexplorer

Де відпочити киянам взимку: найкращі місця для розваг на лижах, санчатах та ковзанах

20 січня 2012 о 12:24

З приходом справжньої зими зі снігом та морозами у Києві нарешті відкрився гірськолижний комплекс «Протасів Яр» та з’явилося безліч імпровізованих гірок – куди поспішають кияни, охочі до зимових забав.

Як пише «Комсомольская правда», у «Яру» щодня катаються тисячі відпочивальників – лижників, сноубордистів і просто екстремалів. Тут є дві траси: полога – для початківців та крутіша – для досвідчених спортсменів. Підйом коштує 3 – 8 гривень, прокат лижного спорядження – 60 грн/год, а сноубордичного – 70 грн/год.

Заняття з інструктором – 200 грн/год, нічне катання – 120 грн. Комплекс на вул. Протасів Яр, 23-а працює з 10:00 до 22:00, у понеділок – з 14:00. Нічні катання влаштовують по суботах з 22:30 до 4:00.

До речі, у гірськолижному комплексі «Вишгора» (м. Вишгород, вул. Ватутіна, 102) ціни на основні розваги та графіки майже не відрізняються від київських, зате лижні траси там цікавіші.

Зима дарує радість не лише лижникам і сноубордистам. За інформацією газети «Сегодня»у Мамаєвій Слободі на вул. Донця, 2 в компанії козаків можна промчатися на справжніх санях XVII сторіччя, та ще у повз традиційні українські хати, вітряк, шинок та дерев’яну церквушку. Коштує таке задоволення для дорослого 20 грн, а для дитини 10 грн за 10–15 хвилин.

Утім, чимало киян катаються з імпровізованих гірок, яких цього тижня в столиці з’явилося безліч. Скажімо на Оболонській набережній, уже вирують життям кілька снігових і льодових спусків від елітних котеджів.

Промчатися з гірки на санчатах можна й у Ботанічному саду на Печерську та в парку на Куренівці. А лижники абсолютно безплатно катаються «дикими» трасами в Парку імені Рильського та Гідропарку.

Також нагадаємо, що з 19 грудня на Контрактовій площі працює єдина в місті штучна ковзанка під відкритим небом. Година катання – від 20 до 45 гривень.

Крім того, в Києві працюють понад 10 критих льодових майданчиків (зокрема льодові арени в «Більшовику», «Каравні», «Терміналі»), де сеанс коштує від 20 до 60 гривень.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути