chrome firefox opera safari iexplorer

YouTube проведе власний кінофестиваль

19 січня 2012 о 15:44

Відеохостинг YouTube проведе власний кінофестиваль під назвою «Твоє кіно». Про це повідомляє Associated Press.

Учасниками заходу можуть стати всі охочі. Для цього необхідно буде відправити короткий фільм на конкурс в період з 2 лютого по 31 березня 2012 року. Конкурс буде проводитися безпосередньо на YouTube, а фіналістів буде відбирати компанія Тоні і Рідлі Скоттів Scott Free Productions.

Робота, представлена ​​на конкурс, може належати до будь-якого жанру. Крім того, журі розгляне не тільки самостійні короткометражки, а й пілотні випуски серіалів.

Всі 50 фільмів, що пройдуть до фіналу, розмістять на присвяченому фестивалю каналі на YouTube. З них під час користувацького голосування буде відібрано десять найкращих робіт.

Фільми-переможці покажуть на 69-му Венеціанському кінофестивалі. Крім того, творець найкращого фільму отримає грант в розмірі 500 тисяч доларів.Передбачається, що цю суму буде витрачено на створення нової картини, зйомки якої будуть здійснюватися за підтримки компанії Scott Free Productions.

Зазначимо, що YouTube останнім часом став переорієнтуватися на кінопокази.Так, відеохостинг минулого року відкрив сервіс онлайн-прокату фільмів.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути