chrome firefox opera safari iexplorer

2012-й у Львові стане роком історії

20 лютого 2012 о 09:39

2012 рік у Львові вирішено проголосити роком історії.

Як заявив міський голова Львова Андрій САДОВИЙ, відповідне розпорядження вже готується, повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.

«Багато було дискусій – який буде рік у Львові. Бо на цей рік припадає 100-річчя «Пласту», 70 років УПА, 120 років пам’яті Йосипа Сліпого, Соломія Крушельницька, Ярослав Стецько і багато інших відомих львів’ян мають ювілеї цього року. Ми вирішили цей рік у Львові проголосити роком історії. В школах повинні робити посилену увагу на святкування цих подій, щоб краще пізнати нашу історію. Якщо ти не знаєш історії, ти не маєш майбутнього», — зазначив А.САДОВИЙ.

Як зазначено у розпорядженні «Про «Рік історії», визнаючи особливі заслуги Патріарха Йосипа Сліпого, Леся Курбаса, Олекси Новаківського, Миколи Лисенка, Мар’яна Панчишина, Соломії Крушельницької, Пилипа Орлика, Дмитра Вітовського, Олени Степанів та В’ячеслава Чорновола, а також Національної скаутської організації України – «Пласт» і Української Повстанської Армії, з метою забезпечення належної підготовки та проведення у м. Львові заходів з нагоди відзначення у 2012 році пам’ятних дат, враховуючи звернення громадських організацій м. Львова, вирішено оголосити 2012 рік у м. Львові «Роком історії», — повідомляє прес-служба.

Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути