chrome firefox opera safari iexplorer

Дещо про журналістську етику

17 лютого 2012 о 10:52

Сьогодні, 16 лютого я подивився репортаж дніпропетровського 11го каналу про мітинг національно-демократичних сил 15го.

Репортаж об’єктивний, гріх слово сказати. Але…

Автори надали розлоге інтерв’ю з одним з учасників, підкреслили, що він «студент одного з дніпропетровських вишів», назвали його ім’я та показали обличчя, та ще й додали, що заради мітингу він прогуляв дві пари.

Колеги, ви що?! Хочете отримати премію імені Фадея Булгаріна? Адже тепер вирахувати цього студента так же легко, як порушити Конституцію!

(Заздалегідь відповідаю тим, хто буде бухтіти «студент повинен займатися» і ця відповідь проста: ідіть лісом. Хто за п’ять років жодної пари не прогуляв, той хай перший кине камінь).

Під час останніх переговорів з представниками міськвиконкому (тоді обговорювався маршрут демонстрації на честь героїв Крут, я представляв УНП) перед нами поклали фото тих учасників демонстрації, які одягли маски і почали обурено вигукувати «Це що, злочинці, в яких проблеми з законом? Вони що, в розшуку?».

Довелося нагадати – каюся, в жорсткий формі – що чинне законодавство не забороняє носити маски, «а все, що прямо не заборонено, те дозволено». Можновладці зробили вигляд, що вони не розуміють різниці між законом та емоціями, і почали переконувати мене, що «міліції не подобається, коли люди носять маски», хоча сексуальні проблеми міліції нічого не варті у порівнянні з законом.

Чому міськвиконком вимагав, аби не було людей в масках – перше пояснення, що прийшло вам у голову, вірне.

То ще й журналісти допомагатимуть органам?

Костянтин Когтянц, м. Дніпропетровськ

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути