chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явиться екстремальний курорт для людей з обмеженими можливостями

03 травня 2012 о 09:09

В Україні інваліди відтепер можуть не тільки повноцінно відпочити на берез моря, але й зайнятися екстремальним видом спорту – дайвінгом.

Курортом для людей з обмеженими можливостями заопікувався директор Вінницького міського центру інвалідів на візках Макисм Низиков, ідеться в сюжеті ТСН.

Чоловік обрав місцем для бази відпочинку інвалідів мис Тарханкут у Криму. Через те, що інфраструктура тут лише розбудовується, ламати старе и будувати нове не потрібно. Європейське втілення універсальної архітектури – це те, чим зможуть користуватися як інваліди, так і здорові люди. Відмінності лише у дверях і сходах. Перший поверх завжди може бути обладнаний дверима по 75 сантиметрів, ціна залишиться незміннною. А на проживання для «своїх» Максим робить знижки.

«Якщо здорова людина сплачує 160-170 грн за номер, то 50% знижки будь-який інвалід завжди має», — переконує власник. Через дорогу від готелю у селі Оленівка є дайверський клуб. Інструктор Ігор Горопаєв запевняє, що драйверів-інвалідів більшає. «Міжнародна сертифікація дозволяє занурювати людей з обмеженими можливостями», — відзначив він.

Для повноцінного відпочинку тепер залишилося лише облаштувати спуск до води. Максим уже розробив проект спеціального пандуса і гроші на нього знайшов, проте його узаконення — це тривала процедура і навіть не у компетенції сільради. Сільский голова Оленівки Роман Філатов передав документи в раду міністрів автономії, котра розпоряджається землею.

Він обіцяє дійти навіть до прем'єра, але досягти наміченого. «Чому якщо хтось має гроші, то може зробити під'їзди просто до катерів, а тут неможна видати дозвіл», — риторично запитує він. Щоби люди з обмеженими можливостями могли бачити красу моря не лише на картинках, вони просять владу не допомогти, а просто не заважати.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути