chrome firefox opera safari iexplorer

Депутати заборонили вивішувати портрети сучасних політиків

26 червня 2012 о 13:06

Сесія Чортківської районної ради Тернопільщини ухвалила небувале досі рішення — заборонити розміщення портретів сучасних політиків та державних діячів у школах, лікарнях і закладах культури.

Зробити це вирішили, як записано у документі, «з метою недопущення залучення дітей шкільного та дошкільного віку до політичних процесів, керуючись пунктами 16, 20 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». А ініціаторами виступили районні депутати ВО «Батьківщина» і комісія районної ради з питань духовності, освіти, свободи слова та інформації.

Як розповіли в обласному офісі «Батьківщини», її представники ініціюватимуть таку заборону і в решті районів області. Поштовхом до «портретного спротиву» став березневий конфлікт в одній зі шкіл іншого району — Тернопільського. Педагоги навчального закладу села Мишковичі відмовилися як належне сприймати той факт, що портрет Тараса Шевченка у вестибюлі школи раптом замінили на «образ» Президента Віктора Януковича. Підтримали їх тоді відповідною вимогою і депутати районної ради.

Чи пошириться ініціатива чортківських депутатів на всю область — наразі невідомо. Але можна не сумніватися щодо намагання таки «навішати» Віктора Федоровича й іже з ним — з боку підконтрольних Банковій райдержадміністрацій.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути