chrome firefox opera safari iexplorer

Влада провокує ЮНЕСКО внести Софію і Лавру в чорний список

11 липня 2012 о 18:28

Комісія Київради з питань культури та туризму не підтримала проект рішення Київради щодо передачі приватному підприємству «Автодром» земельної ділянки для будівництва адміністративно-громадського центру з паркінгом на вул. Івана Мазепи, 42-А, який внесений до порядку денного завтрашньої сесії Київради.

Про це повідомила прес-служба голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

«Києво-Печерська Лавра та Софія Київська на межі виключення їх зі Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Складається враження, що влада навмисно провокує світову спільноту на виключення об’єктів, щоб потім робити на цих землях все що захочуть», — заявив О. Бригинець.

Депутат зауважив, що земельна ділянка знаходиться в центральному історичному ареалі, в архітектурній охоронній зоні, в буферній зоні об’єкту всесвітньої спадщини Софії Київської та Києво-Печерської Лаври.

«Зазначена земельна ділянка відноситься до особливо цінних земель, земель історико-культурного призначення, виділяти які можна тільки з дозволу Верховної Ради України. Цією особливістю певних столичних територій київська влада нехтує. Тому що для чиновників і депутатів, на жаль, інтереси забудовників виявляються вищими, ніж інтереси Києва і закону», — наголосив О. Бригинець.

Нагадаємо, на 36-ій сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО було відмовлено у наданні статусу Пам’ятки Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Андріївській та Кирилівській церквам, що було зумовлено халатним ставленням київської влади до інших об’єктів культурної спадщини в Києві: Софії Київської та Києво-Печерської Лаври.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути