chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогоріч День визволення від фашистів святкуватимуть разом із виборами до ВР

12 вересня 2012 о 19:17

Сьогодні Уряд своїм розпорядженням затвердив план заходів щодо підготовки та відзначення 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Проект відповідного акта було розроблено згідно з Указом Президента України «Про День визволення України від фашистських загарбників» та Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років», передає УНН.

Зокрема, в усіх регіонах будуть здійснені заходи із вшанування ветеранів війни. Також передбачається провести урочистості з нагоди святкової події — збори та концерти, покладання квітів до меморіалів і пам’ятників.

У вищих навчальних закладах за участю ветеранів відбудуться науково-практичні конференції й семінари, а у загальноосвітніх школах та професійно-технічних навчальних закладах – тематичні уроки, лекції, бесіди з історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років, організовуватимуться екскурсії до музеїв та походи місцями бойової слави.

Довідка

Цього року День визволення України від німецько-фашистських загарбників співпав із днем виборів, тобто 28 жовтня.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути