chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці з'явилася ще одна скандальна забудова заповідника. Фото

03 вересня 2012 о 11:27

У Києві почалася забудова гори Юрковиця — однією з домінант історичного ландшафту міста.

Про це повідомляє прес-служба організації «Київське віче».

«Станом на 1 вересня знищені бічна і центральна частина гори Юрковиця, зрубані дерева і повним ходом йде підготовка до забудови (власник ділянки Лешинский збирається одноосібно насолоджуватися незрівнянними краєвидами, готуючись до будівництва» об'єкту малих архітектурних форм «)», — йдеться в повідомленні.

Як підкреслюють в «Київському вічі», будівельні роботи на Юрковиці є незаконними — гора відноситься до заповідника «Стародавній Київ».

Тут були виявлені сліди поселення і могильника скандинавського загону, що датується X століттям. Воїни входили до складу дружини князя Ігоря і брали участь у походах, а пізніше перебували на службі у княгині Ольги та князя Святослава.

Громадські діячі констатують, що раніше частина Юрковиці вже була незаконно забудована дорогими котеджами «нових українців».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути