chrome firefox opera safari iexplorer

Парламент встановив особливий режим оподаткування ІТ-галузі в Україні

16 жовтня 2012 о 13:39

Український парламент підтримав 261 голосом законопроект про підтримку розвитку індустрії програмної продукції, яким для працівників ІТ-галузі встановлять особливий режим оподаткування.

Законопроект N8267 та N9744 формують пакет документів про пільговий режим для ІТ-галузі.

Парламент прийняв обидва документи 24 травня, однак 21 червня президент Віктор Янукович повернув ці проекти на повторний розгляд, пише «ЛІГАБізнесІнформ». 6 липня Верховна рада прийняла один із законів для ІТ-галузі (законопроект N9744) з поправками, запропонованими президентом. Зміни стосуються податку на доходи фізосіб, зайнятих в IT, порядку скасування ПДВ і проведення перевірок, а також правил отримання пільг.

У червні глава держави направив свої пропозиції до законопроекту N8267. Головне зауваження стосується пункту про запровадження на 10 років (з 1 січня 2013 року до 31 грудня 22 року) пільгової ставки єдиного внеску на соціальне страхування для суб'єктів ІТ-індустрії. Президент запропонував відмовитися від цього пункту, враховуючи потенційні збитки Пенсійного фонду та обмеження прав громадян на соціальний захист.

Нагадаємо, раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що хоче, щоб продукти вітчизняної ІТ-галузі, які є найперспективнішим товаром в глобальній економіці, стали рушієм економічного зростання країни.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути