chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Києві стартував Книжковий Арсенал, що об’єднає літературу та мистецтво

04 жовтня 2012 о 13:35

З 4 по 7 жовтня в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» у Києві проходитиме ІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – масштабна подія в Україні, що об’єднує літературу та мистецтво.

Як повідомляється на сайті «Мистецького арсеналу», у рамках фестивалю Книжковий Арсенал репрезентує понад 100 видавництв, 60 гостей із Європи, Росії та України, насичену програму подій для дітей і дорослих.

Мета Книжкового Арсеналу – популяризувати читання, сприяти діалогу між читачами і фахівцями щодо того, чим є сучасна книга, посилити взаємозв’язок літератури з мистецтвом, підтримати інтелектуальні та мистецькі видання, культуру публікації в Україні шляхом освітніх подій і міжнародного обміну.

В рамках фестивалю на 10 майданчиках у «Мистецькому Арсеналі» відбудеться понад 150 подій: презентації нових книг, зустрічі з авторами, автограф-сесії зірок української та світової літератури, майстер-класи й дискусії, яскрава програма подій для дітей та батьків, виставки art book, коміксів, книжкової ілюстрації та графіки, поетичні читання, спеціальна вечірня літературно-музична програма, благодійні акції зі збору книжок для дитячих лікарень та інтернатів.

У Книжковому Арсеналі візьмуть участь близько 50 українських авторів, які представлятимуть свої нові книги і проводитимуть майстер-класи, а декотрі з них уперше вестимуть публічні діалоги в спеціальному проекті «Обмін речовин»: тандеми Юрія Андруховича і Тараса Прохаська, Любка Дереша та Юрія Іздрика, Сергія Жадана та Ірени Карпи.

Також Книжковий Арсенал-2012 відвідають непересічні письменники, літературні діячі, митці й музиканти з Італії, Австрії, Франції, Великобританії, Японії, Німеччини, Фінляндії, Литви, Польщі, Чехії, Ізраїлю, Росії. Почесними гостями фестивалю будуть три знамениті європейські письменники: Алессандро Барікко – один із найяскравіших сучасних італійських письменників, нагороджений численними літературними преміями; Йозеф Вінклер – австрійський письменник, яскрава зірка інтелектуальної літератури, лауреат численних нагород, серед яких – Велика державна премія Австрії та престижна Літературна премія імені Георга Бюхнера.; Жерар де Кортанз – відомий французький письменник і перекладач, есеїст і літературний критик, аристократ, автор понад 40 книжок, президент літературної премії Моне Фестивалю європейських літератур у м. Коньяк.

Окрім того, у рамках фестивалю запланована цікава дитяча програма: на трьох майданчиках відбуватимуться захоплюючі майстер-класи, ігри, виставки, читання, презентації нових книжок і навіть рок-концерт.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути