chrome firefox opera safari iexplorer

У Житомирі знайшли старожитності часів Київської Русі

03 жовтня 2012 о 15:54

В історичному центрі Житомира, на Замковій горі, під час будівництва музею природи знайшли фундамент невідомого приміщення, уламки глиняного посуду, кістяні та металеві знаряддя праці, моменти пізнього середньовіччя, часів Київської Русі. Науковці відносять старожитності до ХІІ століття.

Про це повідомляє газета «День».

Така велика археологічна знахідка – перша за всю історію археологічних досліджень Житомира.

«У міру заглиблення розкопок хронологія опускається донизу і, очевидно, фундаменти входять в місті найглибшого розкопу до 4-х метрів, що говорить про те, що ми маємо справу з будівлею ХV, а можливо, й XIVстоліття. Взагалі археологічні артефакти, які були знайдені під час розкопок на цьому будівельному майданчику, мають датування від XII сторіччя. Це свідчить про те, що в цьому місці у той період уже існував посад, тобто окольний град», – розповів житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути