chrome firefox opera safari iexplorer

До Львова з персональною виставкою завітає правнучка відомого психолога і психіатра Зіґмунда Фрейда

09 листопада 2012 о 11:19

Лючія МакАдам Фрейд — правнучка Зіґмунда Фрейда і донька одного з найдорожчих художникiв сучасності Люсьєна Фрейда — завітає в Україну вперше. 15 листопада о 18:00 годині вона представить виставку робіт під назвою «Ігри розуму» в Мистецькій галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18), інформує прес–служба Львівської міської ради.

«Спеціально для цієї виставки я обрала техніку монопринту, оскільки саме вона якнайкраще гармоніює з темою: перш ніж виготовити зображення, потрібно як слід усе продумати, спланувати й оцінити — так само, як потрібно вирахувати ризик в інтелектуальній грі. Азарт і ризик у моєму випадку полягають у тому, що картина, яка народжувалась у моїй уяві так нелегко і поступово, може бути втрачена під час друку і ніколи не матеріалізуватись, адже ніколи не відомо, яким буде кінцевий результат. З огляду на це я неймовірно рада, коли задумане збувається», — каже художниця.

«Це унікальний метод малювання, коли спочатку фарбу наносять на пласку металеву поверхню або інший матеріал, що не вбирає в себе фарби, після чого малюнок переноситься на листок паперу шляхом притискання, зазвичай з використанням друкарського верстату. Зображення виходить трохи розмите, не має чітких контурів», — пояснює «УМ» методику малювання іноземної гості мистецтвознавець Ольга Збава.

«Назва «Ігри розуму» має подвійне значення і тому співзвучна зі мною. У буквальному сенсі маються на увазі такі інтелектуальні ігри, як шахи чи покер, проте вона має також прихований і глибший зміст: iдеться про ігри, в які люди грають у житті», — додає Лючія МакАдам Фрейд.

ДОСЬЄ «УМ»

Лючія МакАдам Фрейд

Народилась у Лондоні, навчалась в Уїмблдонській школі мистецтв, а також у Королівській академічній школі. Перед тим як зробити виставку у Львові, Лючія виставляла свої роботи в Mayfair Art Club, Mall Galleries, Originals Contemporary Printmaking Show та The Royal Academy Schools. Її роботи продаються на найбільших аукціонах Christies, Bonhams та Sotheby’s.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути