chrome firefox opera safari iexplorer

Школярі Кам'янця-Подільського за 10 грн зможуть побачити усі пам'ятки архітектури міста

10 листопада 2012 о 11:39
Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник започаткував проект «Музей — школі!», повідомляє Голос України.
У залі Магдебурзького права міської Ратуші музейники та освітяни провели круглий стіл, під час якого обговорили рівень знання історії міста школярами. За твердженням більшості учасників, він незадовільний, адже дуже мало учнів відвідують музеї, погано знають пам’ятки архітектури національного значення, не цікавляться минувшиною.
Таке ставлення до історії свого краю не може бути підґрунтям для виховання гідного громадянина, підкреслюють і в міському управлінні освіти та науки.
Відтак, працівники музею запропонували суттєво знизити плату за екскурсії для школярів та впровадити спеціальний абонемент, який дасть можливість відвідати кілька експозиційних об’єктів — Стару фортецю, міську Ратушу, картинну галерею, відділ старожитностей, Вірменську криницю, Кафедральний костел святих апостолів Петра і Павла та виставкову залу в супроводі кваліфікованих гідів.
Вартість єдиного квитка — усього 10 гривень.
Уже до кінця цього року кожен учень міста зможе скористатися такою нагодою.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути